נפגשת עם הרופא שלך והוא המליץ על ניתוח או הליך ארוך, ולך ספקות ודאגות. איך זה ישפיע על חיי מעכשיו? האם הוא צודק? אולי לא הבנתי אותו נכון, והכי מדאיג הוא שאתה פוחד מהבירוקרטיה שתפגוש בהמשך הדרך.
כדי להיות בטוח לפני שמקבלים החלטה כל כך משמעותית רצוי לקבל חוות דעת שנייה, אבל איך משיגים חוות דעת שנייה? לאיזה רופא כדאי לי לפנות? חלק מן האנשים פונים לקבלת חוות דעת שנייה במקרה שאין אבחנה חד משמעית, או אם יש להם מקרה רפואי נדיר.
כמובן שישנם אנשים שהתחילו את הטיפול ומצבם לא השתפר לכן הם מרגישים חוסר ביטחון ברופא ובמערכת הרפואית.
בימינו הטכנולוגיה והרפואה גרמו לכך שישנם שינויים גדולים בתקופה קצרה, זה בשילוב עם המצב שבו לרופא יש זמן מוגבל לטפל בכל חולה גורמת לכך שלא מעט אנשים נופלים בין הכיסאות.
אבל איך אפשר לדעת מהי האפשרות הנכונה? במקרים רבים מדובר על טיפולים ארוכים ויקרים שיכולים להיות מסוכנים או אפילו ניסיוניים, במיוחד במקרה שמדובר בשילוב של כמה בעיות רפואיות במקביל.
אני רוצה חוות דעת שנייה, מאיפה מתחילים?
ברגע שהחלטת לבחור בחוות דעת שנייה, אתה צריך לפנות לרופא שלך ולבקש לקבל חוות דעת שנייה דבר שמותר על פי חוק. כמובן שעליך להקפיד ולבקש את התיקים הרפואיים שלך על מנת שהרופא שייתן את חוות הדעת השנייה יוכל לסייע לך. בשלב הזה צריך להתחיל ולחפש רופא אשר יספק את חוות הדעת השנייה, רצוי לבחור במומחה בעל ניסיון.
הגעתי לחוות דעת שנייה, מה קורה עכשיו?
ברגע שמגיעים אל הרופא חשוב לשאול האם האבחנה הראשונה מדויקת, האם ישנן אפשרויות אחרות? האם הבעיה דורשת טיפול מידי.
גם לאחר חוות הדעת השנייה אתה עלול להיתקל בקשיים בירוקרטיים, לא בגלל שהרופא שלך לא רוצה לסייע אלא בגלל שמערכת הבריאות היא איטית ונמצאת בעומס תמידי של חולים ומחסור ברופאים מומחים, פה אנחנו נכנסים לתמונה.